Fbc Božice posedmé!

06.02.2010 22:28


V již sedmém turnaji, který se konal v sobotu 6. 2. nastoupil: Dokulil Ondřej (O), Fojtík Miroslav (U), Horák Stanislav (U), Musil Vladimír (O), Procházka Petr (U), Procházka Vladislav (U), Šmahaj Jiří (O), Veselý Jakub (G), Vítek David (O), Weiss František (U).

Tentokrát jsme o body bojovali ve skupině B s týmy BSC Aligátoři Znojmo, ZnojemskySeznam.cz a Fbc Bar U Slimáka.

BSC Aligátoři Znojmo – Fbc Božice
Do prvního zápasu se soupeřem, který minulý turnaj skončil druhý, jsme vstoupili plní síly, kterou jsme nabírali během zimní pauzy. To se také projevilo na naší úvodní útočné akci, která skončila gólem. Brankář soupeře po naší střele vyrazil míček před sebe a my ho z celkem snadné pozice do brány nakonec umístili. Po našem úvodním gólu přinesl zápas pár tvrdších momentů, ale většinu času se hrál hezký florbal. Pěkné góly byly vidět na obou stranách. Nikdy jsme však nedokázali navýšit vedení více jak o jeden gól. Soupeř využil naše slabší závěrečné minuty a dokázal vyrovnat na 4:4. Ztráta bodu za neuskutečněnou výhru nás sice mrzela, ale i bod za remízu se nám velmi hodil.

ZnojemskySeznam.cz – Fbc Božice  
Před turnajem byl tento tým podle našeho názoru favoritem skupiny. V jeho prvním utkání jsme však viděli, že do sedmého turnaje nenastoupil ZnojemskySeznam.cz v plné síle. Měli jsme během celého zápasu dojem, že máme více ze hry. Dokázali jsme se dostat do několika gólových šancí. Díky tomu a dobré obranné práci se nám podařilo dostat se do dvoubrankového vedení. Všechny gólové šance však proměněny nebyly, a tak jsme neodpověděli na závěrečný tlak soupeře, který vyústil vstřelením dvou gólů. Soupeř tedy získal bod za remízu. Konečný stav utkání již podruhé 4:4.

Fbc Bar U Slimáka – Fbc Božice    
Do třetího utkání jsme vstupovali s tím, že díky vyrovnaným zápasům bychom mohli po výhře nad tímto týmem obsadit první místo v naší skupině. To se nakonec také povedlo. V zápase podali všichni dobrý výkon. Opět se zde rozstřílel František Weiss. To vše přispělo k vítězství 7:3.

Pořadí ve skupině
1. Fbc Božice                         4
2. Fbc Bar U Slimáka              3
3. Aligátoři Znojmo                3
4. ZnojemskySeznam.cz         2

Čtvrtfinále (Fbc Litrpůl - Fbc Božice)
Bohužel jsme nedokázali vstřelit rychlý gól, který nám vždy s tímto soupeřem dodal síly do dalších minut zápasu. Protihráč se však při druhém střídání obtočil kolem naší brány a vstřelil pro nás smolný gól. Ten se však podařil naší další útočné dvojici vrátit po několika minutách. Brankář chytil míček již za brankovou čárou. Ani jeden z rozhodčích však nedokázal posoudit, jestli gól opravdu v bráně byl. Díky velmi sportovnímu gestu, kdy brankář gól sám přiznal, jsme se mohli radovat z vyrovnání. Za toto gesto bychom chtěli poděkovat. Snažili jsme se o to víc dohrát tento zápas v duchu fair play. Další gól padl do soupeřovy brány po rychlé rozehře. Přetahování o vedení pokračovalo po zbytek zápasu. Pět minut před koncem, kdy byl stav 3:3, se podařilo protihráčům vstřelit další pro nás smolný gól. Náš obránce si po střele srazil míček do vlastní brány. Bohužel už jsme nic nedovedli vytěžit ze závěrečného tlaku, a zápas tedy skončil 4:3 ve prospěch soupeře. V tomto utkání nás znovu velmi kvalitním výkonem podržel brankář. Zbytek týmu však nedokázal hrát hru, která nám minulý turnaj přinesla nad tímto soupeřem vítězství.

Zápas s těmito protihráči opět proběhl v přátelském duchu, kdy šlo opravdu o florbal. Tento pohled na věc mají i kluci z Litrpůlu. Při hodnocení tohoto zápasu o nás napsali:

„Už poněkolikáté bych chtěl pochválit hráče Fbc Božice za jejich férový přístup během i po zápase. Jako jedni z mála dokážou po porážce soupeři gratulovat a popřát štěstí do dalších bojů.“

I po příznivých výsledcích v základní skupině jsme nedokázali projít přes čtvrtfinále. K prolomení této smůly nám zbývají ještě tři turnaje. Ty musíme také využít k tomu, abychom získali důležité body k postupu do play off.

Ve finále celkem jasně vybojoval první místo tým Guanyadors, kdy za sebou nechal vedoucí tým ligy, po výhře 6:2. Třetí skončili naši soupeři ze čtvrtfinále.

 

Pořadí týmů v sedmém turnaji
1. Guanyadors
2. Fbc Black Dogs
3. Fbc Litrpůl
4. Fbc Blackhawks
5. Fbc Božice
6. Fbc Bar U Slimáka
7. Bsc Aligátoři Znojmo
8. ZnojemskySeznam.cz

Vyhledávání

Nejlepší metodou,

jak zvítězit,

je přestat počítat body.

 

                   M. Espinosová - Murphyová

 

 

 

Sponzoři

 

 

              Obec Božice