První hrací den za námi

20.09.2010 21:57

V neděli dne 19. 9. 2010 odehráli florbalisté Božic na úvod této sezóny dva velmi těžké zápasy. 

Sestava: G - Veselý; O - Musil, Novák, Sedlák, Vítek; U - Fiala, Fojtík, Procházka P., Procházka V., Šperka, Weiss

 

Do prvního duelu nastoupili naši borci proti týmu Fbc Black Dogs. Po celý tento zápas jsme se opravdu snažili dát do toho všechno, avšak již po několika minutách první poloviny, náš tým prohrával 0:2. První světlo naděje vysvitlo, když parádní trefou Filip Šperka snížil na 1:2 a tento stav již vydržel do konce první poloviny. Na začátku druhé poloviny tým Fbc black Dogs vstřelil třetí branku a vypadalo to, že už si podrží jasné vítězství. Avšak náš tým se rozhodně nechtěl jen tak vzdát a zásluhou Miroslava Fojtíka přišlo snížení stavu na 2:3. Byla to studená sprcha pro úřadující šampióny Blacky, kteří zjistili, že tentokrát tým božických florbalistů má kvality na to, aby se vyrovnal i takovému „týmu hvězd“ jako jsou Fbc Black Dogs. Na závěr naši hoši měli několik dobrých šancí na vyrovnání, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat.
Druhé utkání našeho týmu bylo proti týmu Guanyadors. Tento tým skončil v uplynulé sezóně v pořadí jako druhý nejlepší a chtěl potvrdit, že tento rok míří až na stupeň nejvyšší. Zápas avšak neprobíhal podle jejich plánu a zásluhou našeho hráče Petra Procházky, který našemu týmu vykouzlil krásný první gól, se tým ujal vedení 1:0. Hra byla vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Další změna skóre nastala, když náš hráč František Weiss dostal míč a krásným únikem zakončil ranou pod břevno a upravil skóre na 2:0. Na začátku druhé poloviny, přesně ve 13 sekundě zápasu, došlo k nešťastnému odrazu k protihráči, který skóroval a snížil stav na 2:1. Poté se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. K vyrovnání došlo přibližně v polovině druhé poloviny na 2:2 a hned poté již náš tým prohrával 2:3. Tým Guanyadors se uchopil vedení a bylo téměř jisté, že si vedení podrží. Zlom nastal třicet sekund před koncem, kdy božický florbalista Filip Šperka zasadil do brány protihráčů důležitou vyrovnávací branku na 3:3. Takže nakonec měli rozhodnout samostatné nájezdy. Jely se tři sady nájezdů. Ten, kdo tento zápas rozhodl, nebyl nikdo jiný, než božický „Chuck Norris“ Miroslav Fojtík. Tento zápas vyhrály Božice 4:3.

 

Tyto dva zápasy ukázaly, že božický tým má velký potenciál a šanci se vypracovat vysoko, pokud božičtí hráči budou pevně pracovat a mít snahu o to, aby, když se řekne tým florbalistů z Božic, každému hned byly jasná hesla jako bojovnost, snaha, cílevědomost, spolupráce a soudržnost.

 

                                                                                                                                   FW

 

Krátké komentáře ke všem zápasům, bodování hráčů a průběžné pořadí týmů
naleznete na https://zafl.webnode.cz. Fotografie ze zápasů ve Fotogalerii.

Diskuze

Datum: 21.09.2010

Vložil: mira

Titulek: _

Fany, díky za parádní článek. Ještě super výkon předvedl opět Kuba. Obrana si zaslouží také pochvalu. Davidovo poučení nám všem prospělo. Lukášovi se první ostrý zápas také povedl. Doufám, že v tomto celkovém přístupu jak na hřišti, tak mimo něj, budeme pokračovat i nadále.

Vyhledávání

Nejlepší metodou,

jak zvítězit,

je přestat počítat body.

 

                   M. Espinosová - Murphyová

 

 

 

Sponzoři

 

 

              Obec Božice